Identificação e caracterização de genes e fatores relacionados à floculação desenvolvimento de uma levedura industrial não floculante = Identification and characterization of genes and factors related to flocculation and development of a non-flocculent industrial yeast strain

Identificação e caracterização de genes e fatores relacionados à floculação desenvolvimento de uma levedura industrial não floculante = Identification and characterization of genes and factors related to flocculation and development of a non-flocculent industrial yeast strain

Aline Rodrigues

TESE

Multilíngua

T/UNICAMP R618i

[Identification and characterization of genes and factors related to flocculation and development of a non-flocculent industrial yeast strain]

Campinas, SP : [s.n.], 2013.

165 p. : il.

Orientadores: Gonçalo Amarante Guimarães Pereira, Juan Lucas Argueso

Tese (doutorado) - Universidade Estadual de Campinas, Instituto de Biologia

Resumo: A floculação é um processo de agregação celular observado em muitas linhagens de Saccharomyces cerevisiae que resulta em sedimentação, prejudicando o rendimento fermentativo e a operação de destilarias produtoras de bioetanol. A maioria das linhagens utilizadas por essa indústria, incluindo...

Abstract: Flocculation is a process of cellular aggregation observed in several Saccharomyces cerevisiae strains which results in sedimentation, impairing the fermentation yield and the operation of Brazilian bioethanol distilleries. Most strains used in this industry, including the PE-2/JAY270...

Identificação e caracterização de genes e fatores relacionados à floculação desenvolvimento de uma levedura industrial não floculante = Identification and characterization of genes and factors related to flocculation and development of a non-flocculent industrial yeast strain

Aline Rodrigues

										

Identificação e caracterização de genes e fatores relacionados à floculação desenvolvimento de uma levedura industrial não floculante = Identification and characterization of genes and factors related to flocculation and development of a non-flocculent industrial yeast strain

Aline Rodrigues

    Exemplares

    Nº de exemplares: 1
    Não existem reservas para esta obra