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Exploratory study of the fruit and oil of the buritirana palm (Mauritiella armata) from the Brazilian Cerrado  [recurso eletrônico] : biometric attributes, physicochemical, chemical, nutritional, functional and antioxidant and antibacterial potentials

Exploratory study of the fruit and oil of the buritirana palm (Mauritiella armata) from the Brazilian Cerrado [recurso eletrônico] : biometric attributes, physicochemical, chemical, nutritional, functional and antioxidant and antibacterial potentials

Florisvaldo Gama de Souza

TESE

Inglês

T/UNICAMP So89e

[Estudo exploratório do fruto e óleo da palmeira buritirana (Mauritiella armata) do Cerrado brasileiro]

Campinas, SP : [s.n.], 2022.

1 recurso online (162 p.) : il., digital, arquivo PDF.

Orientadores: Glaucia Maria Pastore, Iramaia Angélica Neri Numa

Tese (doutorado) - Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos

Resumo: Buritirana é uma espécie pouco estudada. Portanto, o objetivo desta tese foi explorar a palmeira buritirana (Mauritiella armata) através da caracterização de seus frutos e óleo obtidos de diferentes frações, temperaturas e métodos de extração a fim de apresentá-la como uma nova frutífera com... Ver mais
Abstract: Buritirana is a poorly studied species. Therefore, the objective of this thesis was to explore the buritirana palm (Mauritiella armata) through the characterization of its fruits and oil obtained from different fractions, temperatures and extraction methods in order to present it as a new... Ver mais

Exploratory study of the fruit and oil of the buritirana palm (Mauritiella armata) from the Brazilian Cerrado [recurso eletrônico] : biometric attributes, physicochemical, chemical, nutritional, functional and antioxidant and antibacterial potentials

Florisvaldo Gama de Souza

										

Exploratory study of the fruit and oil of the buritirana palm (Mauritiella armata) from the Brazilian Cerrado [recurso eletrônico] : biometric attributes, physicochemical, chemical, nutritional, functional and antioxidant and antibacterial potentials

Florisvaldo Gama de Souza