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dc.contributor.CRUESPUNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINASpt_BR
dc.contributor.authorunicampBataglion, Giovana Anceskipt_BR
dc.contributor.authorunicampSantos, Jandyson Machadopt_BR
dc.contributor.authorunicampBarcia, Milene Teixeirapt_BR
dc.contributor.authorunicampGodoy, Helena Teixeirapt_BR
dc.contributor.authorunicampEberlin, Marcos Nogueirapt_BR
dc.contributor.authorunicampKoolen, Hector Henrique Ferreirapt_BR
dc.typeArtigopt_BR
dc.titleIntegrative approach using GC-MS and easy ambient sonic-spray ionization mass spectrometry (EASI-MS) for comprehensive lipid characterization of buriti (mauritia flexuosa) oilpt_BR
dc.contributor.authorBataglion, Giovana A.pt_BR
dc.contributor.authorSilva, Felipe M. A. dapt_BR
dc.contributor.authorSantos, Jandyson M.pt_BR
dc.contributor.authorBarcia, Milene T.pt_BR
dc.contributor.authorGodoy, Helena T.pt_BR
dc.contributor.authorEberlin, Marcos N.pt_BR
dc.contributor.authorKoolen, Hector H. F.pt_BR
dc.subjectBuritipt_BR
dc.subjectÓleo amazônicopt_BR
dc.subjectÁcidos graxospt_BR
dc.subjectTriacilglicerídeospt_BR
dc.subjectEspectrometria de massapt_BR
dc.subjectLipídeospt_BR
dc.subject.otherlanguageBuritipt_BR
dc.subject.otherlanguageAmazonian oilpt_BR
dc.subject.otherlanguageFatty acidspt_BR
dc.subject.otherlanguageTriacylglyceridespt_BR
dc.subject.otherlanguageMass spectrometrypt_BR
dc.subject.otherlanguageLipidspt_BR
dc.description.abstractBuriti (Mauritia flexuosa L. f.) is a palm widely distributed in the Amazon Rain Forest of Brazil. Oil is extracted from buriti fruit and popularly used as a food resource and for medicinal purposes. Herein we report the use of an integrative approach baspt_BR
dc.relation.ispartofJournal of the Brazilian Chemical Societypt_BR
dc.relation.ispartofabbreviationJ. Braz. Chem. Soc.pt_BR
dc.publisher.citySão Paulo, SPpt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisherSociedade Brasileira de Químicapt_BR
dc.date.issued2015pt_BR
dc.date.monthofcirculationJan.pt_BR
dc.identifier.citationJournal Of The Brazilian Chemical Society. Sociedade Brasileira De Quimica, v. 26, n. 1, p. 171 - 177, 2015.pt_BR
dc.language.isoengpt_BR
dc.description.volume26pt_BR
dc.description.issuenumber1pt_BR
dc.description.firstpage171pt_BR
dc.description.lastpage177pt_BR
dc.rightsAbertopt_BR
dc.sourceSCOPUSpt_BR
dc.identifier.issn0103-5053pt_BR
dc.identifier.eissn1678-4790pt_BR
dc.identifier.doi10.5935/0103-5053.20140234pt_BR
dc.identifier.urlhttps://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-50532015000100171pt_BR
dc.description.sponsorshipCONSELHO NACIONAL DE DESENVOLVIMENTO CIENTÍFICO E TECNOLÓGICO - CNPQpt_BR
dc.description.sponsorshipFUNDAÇÃO DE AMPARO À PESQUISA E AO DESENVOLVIMENTO CIENTÍFICO E TECNOLÓGICO DO MARANHÃO - FAPEMApt_BR
dc.description.sponsorshipFUNDAÇÃO DE AMPARO À PESQUISA DO ESTADO DE SÃO PAULO - FAPESPpt_BR
dc.description.sponsordocumentnumbersem informaçãopt_BR
dc.description.sponsordocumentnumbersem informaçãopt_BR
dc.description.sponsordocumentnumber2012/21395-0pt_BR
dc.date.available2015-06-25T12:50:41Z
dc.date.available2015-11-26T14:58:08Z-
dc.date.accessioned2015-06-25T12:50:41Z
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dc.identifier.urihttp://www.repositorio.unicamp.br/handle/REPOSIP/85159
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dc.contributor.departmentsem informaçãopt_BR
dc.contributor.departmentsem informaçãopt_BR
dc.contributor.departmentsem informaçãopt_BR
dc.contributor.departmentDepartamento de Ciência de Alimentospt_BR
dc.contributor.departmentDepartamento de Química Orgânicapt_BR
dc.contributor.departmentsem informaçãopt_BR
dc.contributor.unidadeInstituto de Químicapt_BR
dc.contributor.unidadeFaculdade de Engenharia de Alimentospt_BR
dc.description.abstractalternativeBuriti (Mauritia flexuosa L. f.) é uma palmeira extensamente distribuída pelas florestas da Amazônia brasileira. Dos frutos do buriti é extraído um óleo que é popularmente utilizado como alimento e com fins medicinais. Neste trabalho reportamos a aplicaçãpt_BR
dc.subject.keywordBuriti oilpt_BR
dc.subject.keywordAmazonian resourcespt_BR
dc.identifier.source2-s2.0-84919916649pt_BR
dc.creator.orcid0000-0001-8913-9874pt_BR
dc.creator.orcid0000-0002-2099-6728pt_BR
dc.creator.orcid0000-0002-8490-1679pt_BR
dc.creator.orcid0000-0003-4339-5463pt_BR
dc.creator.orcid0000-0003-4868-0618pt_BR
dc.creator.orcid0000-0002-0181-348Xpt_BR
dc.type.formArtigopt_BR
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