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Type: Patente
Title: Biodegradable Sensor Containing H2s Indicators And Method For Producing Same
Author: Franco Telma Teixeira [br]
Yoshida Cristiana Maria Pedroso [br]
Kato Junior Edison Tutomu [br]
Abstract: O presente invenção refere-se a um processo de obtenção de sensor de detecção de gás sulfidrico e um objeto adicional da presente invenção é o sensor biodegradável de detecção de gás sulfidzico (H2S) caracterizado por compreender um papel, quitosana, carbonato de cálcio e um indicador de ion de ferro. A presente invenção tem por objetivo detectar e/ou indicar, de forma rápida e colorimétrica a presença do gás sulfidrico (H2S). Na indústria de alimentos, produtos como os vegetais enlatados (palmitos, cogumelos), alimentos minimamente processados e alimentos consumidos in natura (como mel e carnes embaladas à vácuo) podem ser contaminados microbiologicamente antes, durante ou depois do processamento. Em condições, de anaerobiose microrganismos como Clostridium sulfito redutores produzem como metabólizo o H2S.
The present invention relates to a method for producing a sensor for detecting sulfhydric acid, and to a biodegradable sensor for detecting sulfhydric acid (H2S) characterised in that it comprises paper, chitosan, calcium carbonate and an iron indicator. The aim of the present invention is to detect and/or indicate quickly by colorimetry the presence of sulfhydric acid (H2S). In the foodstuff industry, products such as canned vegetables (hearts of palm, mushrooms), minimally processed foods and foods contaminated in the natural state (such as honey and vacuum-canned meat) may become microbiologically contaminated before, during or after processing. In anaerobic conditions, sulphite-reducing microorganisms such as Clostridium produce H2S as a metabolite.
Rights: aberto
Date Issue: 23-Jun-2011
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