Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.unicamp.br/jspui/handle/REPOSIP/346014
Type: Artigo
Title: Caracterização da Agricultura Sustentada pela Comunidade (CSA) no Brasil
Title Alternative: Characterization of Community-Sustained Agriculture (CSA) in Brazil
Author: Aliotte, Joseane Thereza Bigaran
Lima, Dag Mendonça
Oliveira, Andréa Leda Ramos de
Abstract: O modelo CSA é uma alternativa para atender uma demanda de parte da população que está cada vez mais preocupada em obter alimentação saudável através da produção de alimentos próximo ao local de consumo. Para a caracterização de comercialização de CSA no Brasil foram aplicados questionários, respondidos por stakeholders dessas unidades. Os resultados permitiram concluir que as CSAs no Brasil apresentam características semelhantes à de outros países, foram identificados pontos positivos como autossustentabilidade na produção e autossuficiência no âmbito comercial.
metadata.dc.description.abstractalternative: The CSA model is an alternative to meet a demand from the population that is increasingly concerned about obtaining healthy food through the production of food near the place of consumption. For the characterization of commercialization of CSA in Brazil, questionnaires were applied, answered by stakeholders of these units. The results allowed to conclude that the CSAs in Brazil present characteristics similar to those of other countries. Positive points were identified as self - sustainability in production and self - sufficiency in the commercial sphere.
Subject: Segurança alimentar
Country: Venezuela
Editor: Talleres de Impresos Omar
Rights: Fechado
Address: http://www.revistaespacios.com/a18v39n42/18394207.html
Date Issue: 2018
Appears in Collections:FEAGRI - Artigos e Outros Documentos
IE - Artigos e Outros Documentos

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
18394207.pdf225.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.