Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.unicamp.br/jspui/handle/REPOSIP/16648
Type: Artigo de periódico
Title: Antropologia e alimentação
Title Alternative: Anthropology and eating
Author: Canesqui, Ana Maria
Abstract: The anthropological literature on the practices, habits and conceptions of eating of rural and urban workers in Brazil. Was critically analysed, suggesting theoretical paths to be pursued by further research. In this way, the anthropological method can offer a relevant contribution to the development of the health sciences as far as nutrition and eating are concerned.
Analisa-se a produção antropológica referente às práticas, hábitos e concepções de consumo alimentar de segmentos de trabalhadores rurais e urbanos. Dimensiona-se e critica-se a abordagem antropológica contida nos diferentes estudos, apontando caminhos a serem perseguidos por novas pesquisas, de maneira que a área de nutrição, alimentação e saúde não deixe de prescindir das contribuições antropológicas.
Subject: Consumo de alimentos
Hábitos alimentares
Antropologia cultural
Trabalhadores
Saúde
Food consumption
Food habits
Anthropology, cultural
Workers
Health
Editor: Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo
Rights: aberto
Identifier DOI: 10.1590/S0034-89101988000300007
Address: http://dx.doi.org/10.1590/S0034-89101988000300007
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-89101988000300007
Date Issue: 1-Jun-1988
Appears in Collections:Artigos e Materiais de Revistas Científicas - Unicamp

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
S0034-89101988000300007.pdf1.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.