Browsing by Subject Segurança alimentar

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 37  next >
PreviewIssue DateTitleAuthor(s)AdvisorType
1-Aug-2007Insegurança alimentar medida a partir da percepção das pessoasCorrêa, Ana Maria Segall-Artigo de periódico
1-May-2014Estado nutricional dos beneficiários do Programa Bolsa Família no Brasil - uma revisão sistemáticaWolf, Miriam Regina; Barros Filho, Antonio de Azevedo-Artigo de periódico
2019The differences between observed and self-reported food safety practices : a study with food handlers using structural equation modelingda Cunha, Diogo Thimoteo; de Rosso, Veridiana Vera; Pereira, Mariana Bessi; Stedefeldt, Elke-Artigo
2018"Uma abordagem metagenômica para o estudo da ecologia microbiana e segurança microbiológica de queijos artesanais brasileiros" : "A metagenomic approach to the study of microbial ecology and safety of Brazilian artisanal cheeses"Nascimento, Bruna Akie Kamimura, 1987-Sant'Ana, Anderson de Souza, 1979-TESE DIGITAL
2018Impacto e eficiência da alimentação escolar na melhoria da segurança alimentar e nutricionalPaulino, Beatriz Momesso, 1986-Poker, Johan Hendrik, 1974-DISSERTAÇÃO DIGITAL
2020Strategies to mitigate mcpd and glycidyl esters in refined oils and foodsSilva, Willian Cruzeiro; Ferrari, Roseli Aparecida; Vicente, Eduardo; Sampaio, Klicia Araujo; Arisseto, Adriana Pavesi-Outro documento
2017Comunicação e alimentação saudável nas redes sociais : um estudo de caso do programa "Do campo à mesa" (2013 - 2016)Siqueira, Ádria Costa, 1988-Caldas, Maria das Graças CondeDISSERTAÇÃO DIGITAL
2018Pacu, patinga e tambacu : percepção de segurança, estudo do comportamento microbiológico por modelagem preditiva e metagenômica e desenvolvimento de uma mistura de antimicrobianos naturais para sua preservação =Pacu, patinga and tambacu : perception of safety, study of microbiological behavior by predictive modelling and metagenomic and development of a mixture of natural antimicrobials for their preservationBaptista, Rafaela de Carvalho, 1988-Sant'Ana, Anderson de Souza, 1979-TESE DIGITAL
2018Geopolítica dos alimentos na América do Sul : a produção de biocombustíveis e a segurança alimentar na Bolívia e no PeruSouza, André Braga de, 1987-Vitte, Claudete de Castro Silva, 1962-DISSERTAÇÃO DIGITAL
Apr-2019Genetic diversity, antimicrobial resistance and virulence profile of Salmonella isolated from the peanut supply chainHertwig, Aline Morgan von; Neto, Dionisio Pedro Amorim; Almeida, Elisabete Aparecida de; Casas, Monique Ribeiro Tibas; Nascimento, Maristela da Silva do-Artigo
2019Avaliação quantitativa de riscos de fumonisina em milho produzido em diferentes regiões do Brasil : influência das condições climáticasLopes, Letícia dos Santos, 1978-Sant'Ana, Anderson de Souza, 1979-DISSERTAÇÃO DIGITAL
2019Comparative impact of thermal and high isostatic pressure inactivation of gram-negative microorganisms on the endotoxic potential of reconstituted powder milkAires Machado, Karla Idelca; Roquetto, Aline Rissetti; Moura, Carolina Soares; Lopes, Aline de Souza; Cristianini, Marcelo; Amaya-Farfan, Jaime-Artigo
2018Contaminantes em alimentos : determinação de marcadores químicos por espectrometria de massas = Contaminants in food: chemical markers determination by massGuerreiro, Tatiane Melina, 1987-Catharino, Rodrigo Ramos, 1977-TESE DIGITAL
2019Impact of peanut roasting on salmonella spp. survivalPrestes, Flavia Souza; Muniz da Silva, Astrid Caroline; Mariano Pereira, Andre Aquino; do Nascimento, Maristela da Silva-Artigo
2018Monitoramento da cadeia do frio: novas tecnologias e recentes avançosSpagnol, Wigberto Antonio; Silveira Junior, Vivaldo; Pereira, Ericsem; Guimarães Filho, Nelson-Artigo
2016Microbiological contamination in peanut confectionery processing plantsCarminati, J.D.A.; Amorim Neto, D.P.; Morishita, K.N.; Takano, L.V.; Olivier Bernardi, A.; Copetti, M.V.; do Nascimento, M.D.S.-Artigo
2019Fish consumption on the Amazon: a review of biodiversity, hydropower and food security issuesBegossi, A.; Salivonchyk, S. V.; Hallwass, G.; Hanazaki, N.; Lopes, P. F. M.; Silvano, R. A. M.; Dumaresq, D.; Pittock, J.-Artigo
2020Urban wild meat consumption and trade in central AmazoniaEl Bizri, Hani R.; Morcatty, Thais Q.; Valsecchi, Joao; Mayor, Pedro; Ribeiro, Jessica E. S.; Vasconcelos Neto, Carlos F. A.; Oliveira, Jessica S.; Furtado, Keilla M.; Ferreira, Urania C.; Miranda, Carlos F. S.; Silya, Ciclene H.; Lopes, Valdinei L.; Lopes, Gerson P.; Florindo, Caio C. F.; Chagas, Romerson C.; Nijman, Vincent; Fa, John E.-Artigo
2018Salmonella, escherichia coli and enterobacteriaceae in the peanut supply chain: from farm to tableNascimento, M.S.; Carminati, J.A.; Silva, I.C.R.N.; Silva, D.L.; Bernardi, A.O.; Copetti, M.V.-Artigo
2018Nutritional, functional and biological properties of insect proteins: processes for obtaining, consumption and future challengesCastro, Ruann Janser Soares de; Ohara, André; Aguilar, Jessika Gonçalves dos Santos; Domingues, Maria Aliciane Fontenele-Artigo