Browsing by Subject Fibras na nutrição humana

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

or enter first few letters:  
Showing results 1 to 13 of 13
PreviewIssue DateTitleAuthor(s)AdvisorType
2018Dieta rica em inulina-FOS altera microbiota intestinal, atividade cerebral e resposta cardiovascular em ratos espontaneamente hipertensos (SHR)Silva, Carla Grazielle Bueno, 1987-Saad, Mario José Abdalla, 1956-TESE DIGITAL
2005Estudo do albedo de maracuja e de seu aproveitamento em barra de cereaisMatsuura, Fernando Cesar Akira UrbanoMenezes, Hilary Castle de, 1946-TESE
2005Correlação entre valor nutritivo e teores de fibra alimentar e amido resistente de dietas contendo grãos de ervilha (Pisum sativum L.), feijão-comum (Phaseolus vulgaris L.), grão-de-bico- (Cicer arietinum L.) e lentilha (Lens culinaris Med.)Costa, Giovana Ermetice de AlmeidaOliveira, Admar Costa de, 1949-DISSERTAÇÃO
2020Comportamento glicêmico de adultos jovens diante da inserção de semente de chia em alimento de alto consumo no Brasil (tapioca)Araújo, Martinilsa Rodrigues, 1980-Ambrosano, Gláucia Maria Bovi, 1960-DISSERTAÇÃO DIGITAL
2019Ingestão de fibras alimentares por adolescentes : inquérito de consumo alimentar ISACamp-NutriMeira, Rafaela de Campos Felippe, 1987-Assumpção, Daniela de, 1982-DISSERTAÇÃO DIGITAL
2018Efeitos da extrusão termoplástica em "blends" de subprodutos da indústria cervejeiraBrito, Aline Duarte Correa de, 1990-Steel, Caroline Joy, 1964-DISSERTAÇÃO DIGITAL
2001Fibra konjac e niveis sericos e hepaticos de lipidiosGregorio, Sandra ReginaReyes, Felix Guillermo Reyes, 1948-TESE
2012Relationship between body mass index with dietary fiber intake and skinfolds-differences among bodybuilders who train during morning and nocturne periodMonteiro, J. C. V.; Pimentel, G. D.; Sousa, M. V.-Artigo
2015Sensory properties evaluation of pine nut (araucaria Angustifolia) cereal bars using response surface methodologyde Conto, Leilane C.; dos Santos, Jaqueline; Veeck, Ana P. L.; Ponce, Gustavo H. S. F.; Schmiele, Marcio-Artigo
2019Grape peel powder promotes intestinal barrier homeostasis in acute TNBS-colitis: a major role for dietary fiber and fiber-bound polyphenolsMaurer, Luana Haselein; Betim Cazarin, Cinthia Bau; Quatrin, Andreia; Minuzzi, Natalia Machado; Costa, Eduarda Lasch; Morari, Joseane; Velloso, Lido Augusto; Leal, Raquel Franco; Rodrigues, Eliseu; Bochi, Vivian Caetano; Marstica Junior, Mario Roberto; Emanuelli, Tatiana-Artigo
2019Gastroprotective effect of soluble dietary fibres from yellow passion fruit (Passiflora edulis f. flavicarpa) peel against ethanol-induced ulcer in ratsAbboud, Kahlile Youssef; da Luz, Bruna Barbosa; Dallazen, Jorge Luiz; de Paula Werner, Maria Fernanda; Betim Cazarin, Cinthia Bau; Marostica Junior, Mario Roberto; Iacomini, Marcello; Cordeiro, Lucimara M. C.-Artigo
2020Granulometric fractionation and micronization: a process for increasing soluble dietary fiber content and improving technological and functional properties of olive pomaceSperoni, Caroline Sefrin; Bender, Ana Betine Beutinger; Stiebe, Jessica; Ballus, Cristiano Augusto; Ávila, Patrícia Felix; Goldbeck, Rosana; Morisso, Fernando Dal Pont; Silva, Leila Picolli da; Emanuelli, Tatiana-Artigo
2015Dietary fiber as fat substitute in emulsified and cooked meat model systemSchmiele, M.; Nucci Mascarenhas, M.C.C.; da Silva Barretto, A.C.; Rodrigues Pollonio, M.A.-Artigo