Browsing by Subject Emulsões

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 90  next >
PreviewIssue DateTitleAuthor(s)AdvisorType
2016Role of the phases composition on the incorporation of gallic acid in O/W and W/O emulsionsGomes, Andresa; Costa, Ana Letícia Rodrigues; Perrechil, Fabiana de Assis; Cunha, Rosiane Lopes da-Artigo
2017Emulsions stabilized by high acyl gellan and KClVilela, Joice Aline Pires; Cunha, Rosiane Lopes da-Artigo
2017Gellan microgels produced in planar microfluidic devicesCosta, Ana Letícia Rodrigues; Gomes, Andresa; Ushikubo, Fernanda Yumi; Cunha, Rosiane Lopes-Artigo
2017Studies of droplets formation regime and actual flow rate of liquid-liquid flows in flow-focusing microfluidic devicesCosta, Ana Letícia Rodrigues; Gomes, Andresa; Cunha, Rosiane Lopes-Artigo
2016Gelation of oil-in-water emulsions stabilized by whey proteinMantovani, Raphaela Araujo; Cavallieri, Angelo Luiz Fazani; Cunha, Rosiane Lopes-Artigo
2020The stabilizing effect of cellulose crystals in O/W emulsions obtained by ultrasound processMeirelles, A. A. D.; Costa, A. L. R.; Cunha, R. L.-Artigo
2011Emulsões estabilizadas com caseinato de sódio = efeito do ph e a reticulação com lacaseCosta, Aline Álvares da Silva, 1985-Cunha, Rosiane Lopes da, 1967-; Cunha,, Rosiane Lopes daDISSERTAÇÃO
2015Mecanismos de estabilização de emulsões contendo levedurasMoreira, Thais Caldas Paiva, 1988-Cunha, Rosiane Lopes da, 1967-DISSERTAÇÃO DIGITAL
2011Secagem por atomização e microencapsulação de óleo de laranja = estudo das propriedades da emulsão e do tipo de material de parede sobre as características do pó e a estabilidade de D-limonenoOsorio Carmona, Paula AndreaHubinger, Miriam Dupas, 1957-DISSERTAÇÃO
2015Aplicação e potencial das tecnologias de micronização e emulsificação para o processamento de produtos alimentícios e farmacêuticos = Applications and potential of micronization and emulsification technologies in food and pharmaceutical processingRosa, Maria Thereza de Moraes Gomes, 1986-Petenate, Maria Angela de Almeida Meireles, 1953-TESE
2015Encapsulação de ácido gálico em sistemas emulsionados : efeito da composição das fasesGomes, Andresa, 1984-Cunha, Rosiane Lopes da, 1967-DISSERTAÇÃO
2020Cellulose nanocrystals from ultrasound process stabilizing O/W pickering emulsionMeirelles, A. A. D.; Costa, A. L. R.; Cunha, R. L.-Artigo
2016Emulsões contendo gelana acilada : efeito do processamento e da adição de sais nos mecanismos de estabilizaçãoVilela, Joice Aline Pires, 1986-Cunha, Rosiane Lopes da, 1967-TESE DIGITAL
2018Assessing the potential of whey protein fibril as emulsifierMantovani, R.A.; de Figueiredo Furtado, G.; Netto, F.M.; Cunha, R.L.-Artigo
2016Experimental study of water-oil two-phase flow in an 8-stage electrical submersible pump = Estudo experimental do escoamento bifásico água-óleo em uma bomba centrífuga submersa de 8 estágiosMoura Júnior, Maurício Donato de, 1990-Bannwart, Antonio Carlos, 1955-DISSERTAÇÃO DIGITAL
2020Desenvolvimento de um sistema computacional e experimental para caracterização de emulsões por meio da técnica de espectroscopia ultrassônica : Development of a computational and experimental system for characterization of emulsions using the ultrasonic spectroscopy techniqueSilva, Carlos Adriano Moreira da, 1988-Fileti, Ana Maria Frattini, 1965-TESE DIGITAL
2020Understanding the role of chia (Salvia Hispanica L.) mucilage on olive oil-based emulsion gels as a new fat substitute in emulsified meat productsCâmara, A. K. F. I.; Okuro, P. K.; Santos, M.; Paglarini, C. S.; Cunha, R. L. da; Ruiz-Capillas, C.; Herrero, A. M.; Pollonio, M. A. R.-Artigo
2004Produção e caracterização de microparticulas de alginato incorporando Aeromonas Hydrophila inativada para imunização de tilapia do nilo por via oralRodrigues, Ana PaulaMoraes, Ângela Maria, 1966-DISSERTAÇÃO
2012Estabilidade e digestibilidade de emulsões contendo lecitina e proteínas do soroMantovani, Raphaela de Araujo, 1986-Cunha, Rosiane Lopes da, 1967-DISSERTAÇÃO
2020Designing biotechnological processes to reduce emulsions formation and improve oil recovery: study of antifoams applicationSantos, Tatiana Porto; Cunha, Rosiane Lopes-Artigo