Browsing by Subject Cacaueiro

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

or enter first few letters:  
Showing results 1 to 13 of 13
PreviewIssue DateTitleAuthor(s)AdvisorType
2009Tecnicas de RMN de 'ANTIPOT. 1H¿ aplicadas a metabolomica de Theobroma cacao e as interações proteinas - ligantesMartins, Lucas Gelain, 1984-Marsaioli, Anita Jocelyne, 1946-DISSERTAÇÃO
2007Caracterização funcional e estrutural de proteinas indutoras de necrose e etileno (NEPs) do fungo Moniliophthora perniciosa, causador da doença Vassoura-de-Bruxa em cacauCabrera, Odalys GarciaPereira, Gonçalo Amarante Guimarães, 1964-TESE
2012Aplicação das omicas para o estudo de duas doenças fúngicas do cacaueiroAmbrosio, Alinne Batista, 1983-Pereira, Gonçalo Amarante Guimarães, 1964-TESE
2012Analise integrada do papel dos hormônios vegetais durante a progressão da vassoura-de-bruxa do cacauTeixeira, Gleidson Silva, 1984-Pereira, Gonçalo Amarante Guimarães, 1964-TESE
2016Influence of cocoa hybrids on volatile compounds of fermented beans, microbial diversity during fermentation and sensory characteristics and acceptance of chocolatesMoreira, Igor Magalhães da Veiga; Miguel, Maria Gabriela da Cruz Pedrozo; Ramos, Cíntia Lacerda; Duarte, Whasley Ferreira; Efraim, Priscilla; Schwan, Rosane Freitas-Artigo
2010Silenciamento gênico por RNAi em Moniliophthora perniciosaSantos, Ana Cristina Caribé dosVincentz, Michel Georges Albert, 1958-TESE
2014Caracterização da resistência à Phytophthora e mapeamento de QTLs para resistência à podridão-parda e vassoura-de-bruxa em cacaueiro = Characterization of the resistance to Phytophthora and mapping QTL for resistance to black pod ans witches' broom in cocoaBarreto, Mariana Araújo, 1983-Souza, Anete Pereira de, 1962-TESE
2017Cocoa fermentation: microbial identification by MALDI-TOF MS, and sensory evaluation of produced chocolateMiguel, Maria Gabriela da Cruz Pedrozo; Reis, Livia Viana de Castro; Efraim, Priscila; Santos, Cledir; Lima, Nelson; Schwan, Rosane Freitas-Artigo
2016Investigation of chocolate produced from four different Brazilian varieties of cocoa (Theobroma cacao L.) inoculated with Saccharomyces cerevisiaeMenezes, Aline Galvão Tavares; Batista, Nadia Nara; Ramos, Cintia Lacerda; Silva, Adriana Reis de Andrade e; Efraim, Priscila; Pinheiro, Ana Carla Marques; Schwan, Rosane Freitas-Artigo
2018Estudo da evolução da fitopatogenicidade em Moniliophthora perniciosa através de análises de genômica comparativa de seus biótiposTokimatu Filho, Paulo Massanari, 1993-Carazzolle, Marcelo Falsarella, 1975-DISSERTAÇÃO DIGITAL
2019Analises do genoma e transcriptoma do fungo Ceratocystis cacaofunesta, visando á identificação de possíveis alvos para o controle da doença Mal do FacãoLopez Molano, Eddy Patricia, 1985-Pereira, Gonçalo Amarante Guimarães, 1964-TESE DIGITAL
2014Analysis of the ergosterol biosynthesis pathway cloning, molecular characterization and phylogeny of lanosterol 14α-demethylase (ERG11) gene of Moniliophthora perniciosaCeita, Geruza de Oliveira; Vilas-Boas, Laurival Antônio; Castilho, Marcelo Santos; Carazzolle, Marcelo Falsarella; Pirovani, Carlos Priminho; Selbach-Schnadelbach, Alessandra; Gramacho, Karina Peres; Ramos, Pablo Ivan Pereira; Barbosa, Luciana Veiga; Pereira, Gonçalo Amarante Guimarães; Góes-Neto, Aristóteles-Artigo
2015Detection of genetic resistance to cocoa black pod disease caused by three Phytophthora speciesBarreto, M. A.; Santos, J. C. S.; Correa, R. X.; Luz, E. D. M. N.; Marelli, J.; Souza, A. P.-Artigo