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Type: Artigo
Title: TAG, DAG and FFA profiles of dry-cured ham by easy ambient sonic-spray ionization mass spectrometry after thermal imprinting
Author: Fernandes, Gabriel D.
Moreda, Wenceslao
Barrera-Arellano, Daniel
Ruiz, Guilherme C. N. Z.
Ferreira, Pedro L.
Eberlinc, Marcos N.
Albericic, Rosana M.
Abstract: Easy ambient sonic-spray ionization mass spectrometry (EASI-MS), a recently developed ambient mass spectrometry technique, was used for the direct analysis of triacylglycerols (TAG), diacylglycerols (DAG) and free fatty acids (FFA) in different types of dry-cured ham, after thermal imprinting. The technique is simple, fast and reliable, not requiring hydrolysis, derivatization or chromatographic separation, which represents advantages over other analytical procedures usually used for this purpose
metadata.dc.description.abstractalternative: Espectrometria de massas ambiente com ionização por sonic-spray (EASI-MS), uma técnica de espectrometria de massas ambiente recém desenvolvida, foi diretamente utilizada para a obtenção do perfil de triacilgliceróis (TAG), diacilgliceróis (DAG) e ácidos graxos livres (FFA) em diferentes tipos de presuntos crus curados, após impressão térmica. A técnica é simples, rápida e confiável, além de não requerer nenhum tipo de hidrólise, derivatização ou separação cromatográfica, o que representa vantagens sobre outros procedimentos analíticos normalmente utilizados para este propósito
Subject: Espectrometria de massa
Ácidos graxos
Country: Brasil
Editor: Sociedade Brasileira de Química
Rights: Aberto
Identifier DOI: 10.5935/0103-5053.20140141
Address: https://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-50532014000900004
Date Issue: 2014
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